Tegelltija s Corriasom

Corrias: VSTV ključna institucija za jačanje države prava u BiH

vstv
24.05.2016.
u 16:18

Cilj posjeta veleposlanika Corriasa je uspostavljanje partnerstva za reforme u pravosudnom sektoru između BiH i Italije

Predsjednik Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća Bosne i Hercegovine BiH Milan Tegeltija ugostio je jučer veleposlanika Italije u BiH Ruggera Corriasa, priopćeno je iz VSTV-a.

Cilj posjeta veleposlanika Corriasa je uspostavljanje partnerstva za reforme u pravosudnom sektoru između Bosne i Hercegovine i Italije.

Tegeltija je naglasio značaj razmjene iskustava u reformskim procesima posebno između zemalja u regiji. Veleposlaniku i njegovim suradnicima predstavio je sastav VSTV-a BiH i njegove nadležnosti u oblasti disciplinske odgovornosti i imenovanja nositelja pravosudnih funkcija te aktivnosti koje je VSTV BiH poduzeo na unapređenju pravosudnog sustava BiH.

Izrazio je zadovoljstvo zbog buduće suradnje i partnerstva između pravosudnih institucija dviju zemalja, istaknuši da će predstojeći posjet talijanskom pravosuđu biti koristan izvor dobre prakse i pozitivnih iskustava, koji će naći svoju primjenu u bh. pravosudnim institucijama. 

Veleposlanik Corrias je naveo spremnost Italije da podrži bh. pravosudne institucije, naglasivši da je VSTV ključna institucija za jačanje države prava u BiH u skladu s europskim standardima.

Italija namjerava biti ključni partner na ovom putu i u tom svijetlu će najesen izaslanstvo VSTV-a otputovati u Rim i posjetiti Consiglio Superiore della Magistratura (Visoko tužiteljsko vijeće) i druge talijanske pravosudne institucije, uključujući “Corte di Cassazione” (Vrhovni sud) i “Direzione Nazionale Antimafia” (Državnu direkciju za borbu protiv organiziranog kriminala).

Posjet će biti prilika za razmjenu iskustava o procedurama izbora tužitelja, disciplinarnim procedurama i obuci tužitelja, kao i za prezentaciju inovativnih informatičkih rješenja za borbu protiv organiziranog kriminala.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?