MOSTAR

Crveni križ Federacije BiH uručio pomoć nastradalima u potresu

03.02.2021.
u 21:12

Crveni križ Federacije BiH dostavio je u srijedu humanitarnu pomoć Crvenom križu Hrvatske za potresom pogođena područja u Sisačko-moslavačkoj županiji, izvijestili su iz te institucije. 

Radi se o dekama, vrećama za spavanje, posteljini, električnim grijalicama, higijenskim sredstvima, hrani i drugim proizvodima i robama koja je isporučena Crvenom križu Petrinje, priopćili su iz Crvenog križa Federacije BiH.

Po njihovim navodima Vrijednost donacije je oko 38.000 maraka (oko 20.000 eura), naveo je Crveni križ Federacije BiH i najavio kako će osim ove pomoći, koja je skupljanja prema navedenim potrebama Hrvatskog Crvenog križa ,uskoro biti uručen i novac koji je prikupljen pozivanjem na humanitarni broj Crvenog križa. 

Građani u BiH su od 29. prosinca, kada je pokrenuta humanitarna akcija putem telefona za pomoć stanovništvu ugroženom potresom u Hrvatskoj, do kraja siječnja pozvali taj broj ukupno više od 113.000 puta. 

Po priopćenju Crvenog križa Federacije BiH u prikupljanju ove humanitarne pomoći sudjelovali su organizacije crvenoga križa iz više županija, gradova i općina.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?