Aleksandar Zolak se oglasio

Direktor Agencije za lijekove odluku o uvozu ruskih lijekova donijet će samostalno

lijekovi
03.03.2020.
u 08:36

Direktor Agencije za lijekove i medicinska sredstva Bosne i Hercegovine Aleksandar Zolak najavio je da bi u kranjem slučaju mogao samostalno donijeti odluku o uvozu ruskih lijekova u našu zemlju.

On se oglasio priopćenjem za javnost nakon što stručno povjerenstvo Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH nije dopustilo registraciju lijekova iz Rusije tvrtke Biocad i njihov daljnji uvoz u našu zemlju, prenosi Indikator.ba. 

- Uvidom u zapisnik sa zadnje sjednice Povjerenstva za lijekove može se zaključiti da je došlo do podjele prilikom rasprave o ekspertskom mišljenju, a koje je to isto povjerenstvo tražilo da se izradi na predzadnjoj sjednici. Budući da takav stav, odnosno neuvažavanje zahtjeva ekspertskog mišljenja, s jedne strane obesmišljava svrhu postojanja Liste stručnjaka ALMBiH, a s druge otežava i dovodi u pitanje buduće funkcioniranje procedure registracije lijekova, u narednom razdoblju pokušat ću apelirati na članove povjerenstva da dođu do zajedničkog stava po tom pitanju. Ukoliko ti pokušaji ne urode plodom na narednoj sjednici/sjednicama povjerenstva bit ću prinuđen odluku donijeti samostalno, uvažavajući stručnu argumentaciju kao i procedure i ovlaštenja propisane Zakonom o lijekovima i medicinskim sredstvima, navodi se u priopćenju Zolaka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?