Novo tržište

Duhan iz BiH preko Crne Gore u Dubai

14.07.2012., Pitomaca - Obitelj Danijela Kovacica iz sela Stari Gradec pored Pitomace sadi 11 hektara duhana. Po sezoni treba oko 40 tisuca kuna za placanje radne snage, a tijekom tri mjeseca sezone berbe svakog dana odlaze u polja brati listove duhana od
07.12.2016.
u 09:00

Povećanjem trošarina, osim više novca u proračunu, planiralo se smanjiti broj pušača. Ali, to nije uspjelo, pušači su pronašli alternative. Motanje i pušenje duhana kao u, za neke, dobra stara vremena. Otkupna cijena duhana je oko tri i pol marke. Proizvođači tvrde kako ona nije isplativa.

Kvaliteta zadovoljavajuća

Večernji list kontaktirao je Maksima Petrovića, predsjednika zadruge Obudovac. - Otkupili smo ove godine neke količine virginije, oko 90 tona, i u tijeku je otkup burleyja, a po ugovoru očekujemo 25 tona. Što se kvalitete tiče, ona je zadovoljavajuća. S obzirom na to kakve su bile vremenske prilike, ovogodišnjih duhan nije loš, već je zadovoljavajući u pravom smislu riječi, govori za Večernji list Petrović.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?