Odluka o financiranju

Hrvatska vlada s pet milijuna KM pomaže Hrvate u BiH

Vlada RH
14.10.2015.
u 20:21

Za programe i projekte iz područja obrazovanja i znanosti osigurano je 5,35 milijuna kuna

Vlada Republike Hrvatske na svojoj današnjoj sjednici donijela je Odluku o raspodjeli sredstava za financiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u BiH iz sredstava Državnog proračuna za 2015. godinu.

Kako je objavljeno na službenim internetskim stranicama Vlade RH, iz proračuna je za ovu svrhu ukupno izdvojeno 20 milijuna kuna (nešto više od 5 milijuna konvertibilnih maraka). 

Za programe i projekte iz područja obrazovanja i znanosti osigurano je 5,35 milijuna kuna (1,38 milijuna KM), programima i projektima iz područja zdravstva namijenjeno 5,26 milijuna kuna (1,45 milijuna KM), za programe i projekte iz područja kulture izdvojeno je 5 milijuna kuna (1,29 milijuna KM), a iznos od 4,39 milijuna kuna (1,13 milijuna KM) namijenjen je programima i projektima iz ostalih područja, koji se uglavnom odnose na infrastrukturu.

Prema ovoj odluci Vlade RH, potporu dobivaju dva projekta u Hercegbosanskoj županiji, a projekt koji je dobio financijska sredstva iz oblasti kulture je Javna ustanova za kulturu "Hrvatski dom", Kupres za obnovu krovišta i centralnog grijanja u iznosu od 400 000 kuna, javlja Fena. 

Iz oblasti obrazovanja i znanosti potporu je dobila Srednja strukovna škola Silvije Strahimir Kranjčević iz Livna za rekonstrukciju krovišta s izradom potkrovlja sa iznosom od 600 000 kuna. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije