susret u sarajevu

Kardinal Puljić i Inzko: Kako pomoći prognanim Hrvatima da sačuvaju svoju djedovinu

KT
17.09.2020.
u 07:28

„Svim vjerskim zajednicama potrebno je vratiti oduzetu imovinu ili ih adekvatno obeštetiti“, kazao je kardinal Puljić.

Vrhbosanski nadbiskup Vinko kard. Puljić susreo se s visokim predstavnikom Međunarodne zajednice u BiH Valentinom Inzkom.

Glavna tema održanog sastanka bila je Zakon o premjeru i katastru Republike Srpske. Po tom zakonu, ali i drugim zloupotrebama zakonskih propisa, prognani Hrvati gube svoju imovinu u tom bh. entitetu, piše Nedjelja.ba. 

Sugovornici su razmijenili mišljenje o raspoloživim modalitetima kako pomoći prognanim Hrvatima katolicima da sačuvaju svoju djedovinu.

Kardinal Puljić, kao predsjednik Međureligijskog vijeća također je u ovom razgovoru apostrofirao nužnost rješavanja pitanja povrata imovine. 

„Svim vjerskim zajednicama potrebno je vratiti oduzetu imovinu ili ih adekvatno obeštetiti“, kazao je kardinal Puljić. 

Visoki predstavnik Inzko u potpunosti je podržao stajalište vrhbosanskog nadbiskupa ističući da je nužno usvojiti zakon o restituciji, a što je i obveza BiH prema Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju.

Visoki predstavnik je kardinalu čestitao svećenički jubilej pri tom mu poželjevši dobro zdravlje i uspješan nastavak kardinalske misije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije