Četvrtfinala nogometnog Kupa BiH

Mladost i Radnik zabili po sedam 'komada'

05.11.2015.
u 06:45

Krpić je odlučujućim pogotkom donio prolazak Slobodi

Pobjeda Slobode nad Čelikom (2:1), te uvjerljive pobjede Mladosti (7:0) i Radnika (7:1) i ispadanje Travnika od Radničkog (0:0) obilježile su uzvratne susrete osmine finala Kupa BiH, piše Večernji list.

U derbiju ove faze natjecanja Sloboda je povela nakon sjajnog udarca Zebe. Domaći su nakon toga mogli još i povećati prednost, ali su nekoliko puta promašili. Kazna je stigla u 30. minuti kada je Pirić donio izjednačenje. Sloboda je nastavila s napadima i na kraju se to isplatilo pa je Krpić u završnici donio prednost za konačnih 2:1.

Nade Sarajeva se nameću

Sarajevo je, unatoč činjenici da je nastupilo s nekoliko omladincima, došlo do pobjede protiv Slavije 3:1. Bordo momčad je imala veliku prednost iz prvog susreta, a u drugoj utakmici je gostujući sastav došao prvi do prednosti. Odličan udarac Nemanje Vejnovića završio je u mreži domaćih. Sarajevo je do odlaska na odmor uspjelo izjednačiti, a u strijelce se upisao mladi Osmanović. Od 63. minute domaći su poveli 2:1 i pokazali kako se itekako nameću treneru Miodragu Ješiću. Mladi Herić je bio na pravom mjestu nakon dodavanja Okića. Konačan rezultat postavio je Aladžić.

Željezničar je sve nade domaćih slomio golom Kosorića u 10. minuti, nakon centaršuta Đelmića. Nakon toga je igra utihnula. Domaći, svjesni da ne mogu nadoknaditi veliki zaostatak, popustili se, dok su gosti nastojali umrtviti igru i susret je završio s 1:0.

Mladost je već u prvom dijelu nadoknadila zaostatak protiv prvoligaša Republike Srpske Slobode, a sjajno je raspoložen bio Anel Husić. Premijerligaš je krenuo silovito i Anel Husić je uspio zatresti mrežu prvo u 10., a zatim u 42. minuti. Isti igrač se u strijelce upisao i u drugom dijelu pa je svoj tim odveo u četvrtfinale Kupa Bosne i Hercegovine. On je bio strijelac u 54. i 76. minuti, a još je mrežu zatresao i Dedić. Mladost nije stala pa je do kraja došla do velikih 7:0.

Kaznili promašaje

Borac je kaznio promašaje Bratstva u Gračanici. Domaći sastav je imao loptu u posjedu, ali su Banjolučani došli u prednost u 25. minuti. Jović je odlično ubacio loptu, a kapetan gostiju Runić bio najbolji i zatresao mrežu te donio radost. Konačnih 2:0 postavio je Jandrić.

Nogometaši Radnika su uvjerljivom pobjedom nad momčadi Rudar Kaknja osigurali plasman u idući krug (7:1). Bijeljinski sastav je sve dvojbe, ako ih je uopće i bilo, počeo rješavati preko Berbića koji je golom u trećoj minuti zabio lijep pogodak.

Domaći nogometaši su, međutim, nastavili s napadima u želji da se nametnu treneru Slavku Petroviću pa se do odlaska na odmor mreža protivnika zatresla još tri puta. Strijelci su bili Berbić još dva puta u 28. i 28. minuti, te Maksimović u 35. minuti. Bijeljinci su povećali prednost u nastavku. Rezervist Jovan Motika je pogađao mrežu u 51. i 62. minuti, a do kraja se došlo do 7:1.

Rezultati uzvratnih susreta GOŠK – Željezničar 0:1 (prvi susret 0:3), Bratstvo – Borac 0:2 (prvi susret 0:1) Sarajevo – Slavija 3:1(prvi susret 4:1), Sloboda - Čelik 2:1 (prvi susret 1:1), Radnik - Rudar Kakanj 7:1 (prvi susret 3:1), Radnički - Travnik 0:0 (prvi susret 2:0), Mladost Doboj Kakanj - Sloboda Novi Grad 7:0 (prvi susret 1:2).

Radnički će tako biti jedini niželigaš koji će se naći u četvrtfinalu nogometnog Kupa BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije