proslavljen dan općine čitluk

Od najstarijeg pisanog spomena imena Brotnjo 715 godina

25.05.2021.
u 20:22

Dan općine Čitluk i 715. obljetnica najstarijeg sačuvanog pisanog spominjanja imena Brotnjo obilježeni su jučer u Čitluku odavanjem počasti poginulim braniteljima Brotnja i misom zahvalnicom u župnoj crkvi Krista Kralja, piše Večernji list BiH. 

Skromno, ali s pijetetom

Kod spomen-križa poginulim braniteljima počast su polaganjem vijenca i paljenjem svijeća odali Marin Radišić, načelnik općine Čitluk, Predrag Smoljan, predsjednik Općinskog vijeća Čitluk, i Lidija Šarac, predstavnica udruga proisteklih iz Domovinskog rata, uz koje su prilikom polaganja također bili don Đuro Bender, dekan Broćanskog dekanata i župnik župe Gradina, te fra Miro Šego, župnik župe Krista Kralja Čitluk.

Predvođeni fra Mirom Šegom, nazočni Brotnjaci u skrušenoj su se molitvi kod spomen-križa prisjetili poginulih branitelja, nakon čega je u čitlučkoj župnoj crkvi slavljena misa zahvalnica. Misu zahvalnicu predvodio je fra Miro Šego, čitlučki župnik, uz kojega su u suslavlju bili don Đuro Bender, fra Hrvoje Miletić, župnik župe sv. Stjepana Prvomučenika - Čerin i fra Nikola Rosančić, župnik župe sv. Blaža – Gradnići. Nažalost, i ove je godine zbog cjelokupne situacije izostao višednevni program proslave Dana općine Čitluk, a proslava je organizirana na skroman način, ali uz mnogo poštovanja za poginule branitelje.

Nastupili i kadeti

U povodu Dana općine Čitluk, u organizaciji Šahovskoga kluba Brotnjo, održan je i tradicionalni brzopotezni šahovski turnir. Na turniru je nastupilo 16 natjecatelja, od kojih četiri kadeta, a igrao se švicarskim sustavom od sedam kola s tempom igre 10 minuta po igraču (računalno uparivanje). Glavni sudac turnira bio je Alen Buntić. Nakon sedam odigranih kola i isto toliko pobjeda, pobjednik turnira je Mate Vasilj. Drugoplasirani Alen Buntić osvojio je pet bodova, isto kao i trećeplasirani Marijan Raspudić.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?