Advent u Kiseljaku

Od prodanih božićnih ukrasa pomoć misijama

11.12.2018.
u 07:30

“Advent u Kiseljaku” ove godine, osim kulturnih i sportskih sadržaja, nudi Kiseljačanima prigodu za druženje uz kuhano vino i probrane delicije, glazbu, ali i prigodu za nabavu božićnih ukrasa i kolača.

Pomoć udrugama

Njihovom kupnjom Kiseljačani mogu pomoći različite udruge među kojima je i “Šapa” čiji se članovi brinu o napuštenim životinjama. Mjesto na kojemu su s početkom adventa postavljeni štandovi je Gradski trg kneza Radoje. Ondje se, uz različite kulturne sadržaje, okupljaju Kiseljačani. Tako je bilo i druge adventske nedjelje kada su se za ugođaj pobrinuli članovi HKUD-a “Gromiljak”. Čak ni kiša nije pokvarila ozračje radosti iščekivanja najradosnijega kršćanskog blagdana. Inače, program je počeo misijskom izložbom u Kući navještenja sestara služavki Maloga Isusa u Gromiljaku gdju su sestre prodajom različitih predmeta, božićnih ukrasa i kolača, prikupljale sredstva za misije. Sredstva potrebitima prikupljala su se i na humanitarnom turniru u odbojci. Program se nastavio nastupom KUD-a “Fra Karlo Kujundžić” iz Brestovskog, gostovanjem kazalištaraca iz Kaštela u RH te HKUD-a “Gromiljak”. U srijedu, 12. prosinca, u organizaciji HKD-a “Napredak” bit će upriličena izložba radova s ovogodišnje likovne kolonije koja se tradicionalno održava u povodu Dana općine te podjelom nagrada autorima najboljih literarnih radova o temi “Što je meni Božić” učenicima škola s područja općine Kiseljak.

Izložbe i koncerti

Program se nastavlja u petak nastupom KUD-a “Bećarac” iz Lepenice na Trgu kneza Radoje, a “Božićnu bajku za velike i male” Kiseljačanima će ispričati članovi udruge “Kiseljački dišpet”. Mjesto događaja je dvorana SŠ Ivana Gorana Kovačića. Manifestacija se nakon bajkovite subote ponovno vraća na Gradski trg gdje u nedjelju nastupaju tamburaši iz Zenice “Zlatne žice”. Udruga mladih “Kiss” uz vokalni sastav “The Messengers” iz Zagreba i klapa “Dišpet” pobrinut će se ugođaj 21. prosinca dok se dan poslije program dijelom seli u Lepenicu u župnu crkvu na Božićni koncert. Na Gradskom trgu pjevat će se božićne pjesme. U nedjelju, uoči Badnjaka, na trgu nastupa bend Duga, a u OŠ u Gromiljaku koncert priređuju Prijatelji Malog Isusa.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije