Zastupnički dom FBiH

Odbijen poziv NSRS-a za definiranje "granične crte"

20.02.2020.
u 07:25

Završena je sinoć sjednica Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH na kojoj su usvojeni zaključci, kojima je utvrđeno da ovaj dom ne prihvaća poziv Narodne skupštine Republike Srpske za definiranje "granične linije", jer u skladu sa Aneksom II Općeg okvirnog sporazuma za mir BiH ne postoji granica između entiteta, nego međuentitetska crta koja ima isključivo administrativni značaj.

S ovim zaključkom koji je inicirao Kolegij se nije složio Klub koalicije predvođene HDZ-om BiH, čiji zaključci nisu usvojeni, a predlagali su, između ostalog, da "Zastupnički dom pozove predstavnike međunarodne zajednice da pomognu u procesu očuvanja mira i ustavnog poretka BiH, kao i prihvaćanje svih rješenja koja su plod dijaloga u okviru Ustava BiH i europskih standarda".

Jednim od usvojenih zaključaka (Kolegija) Zastupnički dom pozvao je "Parlamentarnu skupštinu BiH da donese zakone kojima će se propisati korištenje državnog zemljišta od strane nižih administrativnih jedinica i jedinica lokalne samouprave".

Također, pozvao je i "visokog predstavnika u BiH da sankcionira sve političke dužnosnike koji sudjeluju ili su sudjelovali u rušenju ustavnog poretka, podrivanju Općeg okvirnog sporazuma za mir u BiH i neizvršavanju odluka Ustavnog suda BiH i Evropskog suda za ljudska prava".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?