Stvaratelji za stoljeća

Siniša Palić: Priznanje je stiglo u godini kada SATWORK proslavlja jubilarnih 15 godina

06.11.2020.
u 14:12

Prestižno međunarodno priznanje “Stvaratelji za stoljeća” stiglo je u Banju Luku, u tvrtku SATWORK d.o.o., koja je nagrađena za doprinos razvoju poduzetništva u središnjoj i jugoistočnoj Europi za 2019. godinu.

Nedavno je završena višemjesečna procedura izbora najboljih, a iz Međunarodnog odbora za dodjelu nagrada i priznanja “Stvaratelji za stoljeća”, koji čine 15 članova - eksperata iz 11 zemalja, radosna vijest stigla je i u ovu uspješnu banjolučku tvrtku.

Međunarodni odbor, kojim predsjeda prof. dr sc. Siniša Zarić iz Beograda, obavijestio je predstavnike SATWORK-a da im je, u konkurenciji 562 kandidata iz devet zemalja, jednoglasnom odlukom dodijeljeno ovo priznanje.

Jasni kriteriji

Nagrade i priznanja “Stvaratelji za stoljeća” dodjeljuju se na temelju jasnih kriterija na području središnje i jugoistočne Europe, u sedam kategorija.

U Banju Luku stiglo je u kategoriji za doprinos razvoju poduzetništva, navedeno je na priznanju koje dodjeljuju Međunarodni ekonomski forum Perspektive i Promo Global Zagreb, a temeljem odluke Međunarodnog odbora za dodjelu nagrada i priznanja za doprinos razvoju poduzetništva u središnjoj i jugoistočnoj Europi. Ova tvrtka inače se bavi pružanjem usluga temeljenih na GPS/GNSS tehnologijama i pionir je u pružanju ove vrste usluga na bh. tržištu. Tvrtka je kreator i vlasnik vlastitog informacijskog sustava (SatIRS).

“Biti u društvu dosadašnjih uglednih laureata ove prestižne nagrade za kompaniju SATWORK d.o.o. velika je čast i odgovornost. Priznanje je stiglo u godini kada SATWORK proslavlja jubilarnih 15 godina uspješnog poslovanja na tržištu, tijekom kojih je bilježio konstantan rast u svim segmentima - kazao je direktor poduzeća Siniša Palić, koji je prije 15 godina vizionarski regionalnom tržištu ponudio uslugu satelitskog praćenja vozila, što je te 2005. godine bilo veoma hrabro i ambiciozno jer potencijalni korisnici nisu imali nikakva praktična znanja iz te oblasti, a to zapravo i jest nešto što definira poduzetništvo.

“Mi iz SATWORK tima ponosni smo na to što smo bili pioniri na našem tržištu u oblasti kojom se bavimo i što smo, bez obzira na sve teškoće i probleme s kojima smo se susreli na svom razvojnom putu, uspjeli vlastitim, domaćim resursima, domaćom pameću, da se tako izrazimo, razviti vlastiti informacijski sustav, dosegnuti i održati lidersku poziciju”, poručuju iz ove banjolučke tvrtke.

Aktivnost izbora najboljih u poduzetništvu i za poduzetništvo te dodjele nagrada i priznanja za doprinos razvoju poduzetništva na području središnje i jugoistočne Europe “Stvaratelji za stoljeća” kontinuirano traje od 2014. godine.

Zaslužni pojedinci i tvrtke

Cilj dodjele nagrada i priznanja “Stvaratelji za stoljeća” jest da se javno oda priznanje i široj javnosti skrene pozornost na velike vizionare i lidere sutrašnjice čija su neustrašivost, rad, znanje, kreativnost i vrhunski rezultati temelj i glavni pokretač napretka zajednice u kojoj živimo te kreator razvojnih izazova za novo vrijeme.

Priznanja se dodjeljuju pojedincima, tvrtkama, znanstveno-obrazovnim institucijama, a neki od dosadašnjih laureata su poduzetnici: Ante Vlahović, Svetozar Janevski, Anđelko Leko, Dragoljub Vukadinović, poduzeća Zagrebačka banka, Koncern “Agram”, “Orbico”, “Metalac” Gornji Milanovac, FIS, lokalne zajednice: Zagreb, Maribor, Inđija, Dubrovnik, Tešanj - Teslić - Žepče, Šibenik, Podgorica...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije