Livno

Vlada HBŽ-a utvrdila nacrt strategije za borbu protiv korupcije do 2019. godine

vlada hbz
12.03.2016.
u 09:00

Nacrt strategije za borbu protiv korupcije Hercegbosanske županije 2016. - 2019. godine treba stvoriti društveno ozračje za borbu protiv korupcije. Istaknuto je to na 29. sjednici Vlade Hercegbosanske županije. Nacrt strategije koji je utvrdila Vlada, među ostalima, sadrži opće principe i načela strategije, temeljne ciljeve strategije, normativni, institucionalni i društveni okvir za borbu protiv korupcije Hercegbosanske županije i strateške ciljeve za sektorska područja za borbu protiv korupcije u Hercegbosanskoj županiji.

Razmatrana je i informacija o suradnji Vlade s UNDP-om na projektu ILDP - Tehnička potpora 2016. godine. Predloženi okvir potpore ILDP-a Vladi HBŽ za 2016. godinu podijeljen je u pet segmenata, među kojima se nalazi poduzimanje procesa usvajanja strategije razvoja 2016. - 2020. i osiguranje veza između strategije i drugih planskih dokumenata, jačanje sustava za upravljanje razvojem Hercegbosanske županije, međužupanijska suradnja i sudjelovanje HBŽ u izradi strategije razvoja FBiH i radu Vijeća za razvoj FBiH. U tom kontekstu Vlada Hercegbosanske županije će, među ostalim, osigurati postupno kadroviranje svoje Razvojne agencije i Stručne službe za upravljanje razvojem i europske integracije kako bi mogli odgovoriti rastućim potrebama planiranja i upravljanja razvojem. Vlada je dala pozitivno mišljenje o potpisivanju izjave o razumijevanju i o suradnji u oblasti zdravstva između Ministarstava civilnih poslova BiH i ministarstva zdravlja Republike Slovačke, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću. U nastavku sjednice ministri u Vladi HBŽ donijeli su odluku o imenovanju Radnog tijela za izradu komunikacijskih mehanizama za izradu dokumenta/strategije komuniciranja HBŽ koje čini 28 članova, predstavnika Skupštine HBŽ, ministarstava u županijskoj Vladi i općina s područja županije.

Na sjednici su imenovani i pregovarači za usklađivanje granskih kolektivnih ugovora uime Hercegbosanske županije. U sastavu pregovarača su:

1. Darinko Mihaljević, za oblast unutarnjih poslova;

2. Dragoslava Topić, za oblast zdravstva;

3. Petar Galić, za oblast obrazovanja;

4. Mirjana Stojsavljević-Petraković, za oblast državnih službenika i namještenika i

5. Stipan Šarac, Ministarstvo financija.

Nakon razmatranja, Vlada je primila na znanje izvješće o radu Uprave za inspekcijske poslove HBŽ za 2015. godinu i ono će biti sastavni dio izvješća o prošlogodišnjem radu Vlade Hercegbosanske županije koje će biti razmatrano na sjednici Skupštine Hercegbosanske županije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?