Studenti-sportaši

Vlašić: Lakše je preskočiti 205 nego na ispit

'05.10.2010., Split - Otpoceli upisi za Aspiru visoko sporsku poslovnu skolu u aspiri su bili poznata lica sporta Blanka Vlasic Igor Stimac Tina Mihelic Mario Veic Ivana Brkljaca te je bio Predsjednik
'Nino Strmotic/PIXSELL'
06.10.2010.
u 10:28

Blanka Vlašić započela je sa svojom brucoškom godinom. - Uzbuđena sam, ne plašim se izazova, ali zanima me kako će sve to izgledati, ipak deset godina nisam ništa učila - govorila je pred učionicom Blanka.

Tip-top sređena pojavila se na startu školske godine na Visokoj školi za sportski menadžment "Aspira" u Splitu. Blanka Vlašić privlačila je izgledom, pojavom...

– Ivana Brkljačić potaknula me u ideji da upišem studij. Ono što je sigurno, i nakon karijere ostat ću u sportu, to želim – kazala je Blanka dok je kretala prema učionici.

Dobro se uspuhala dok se penjala na treći kat. No, išla je odlučna.

– Treba odmah početi od starta, nisam kampanjac. Trening neće patiti, važno je dobro se organizirati – kaže Blanka.

U srednjoj školi bila je odlikašica, oslobođena mature. Kako je to opet sjesti u klupe?

– Nije to baš isto, u srednjoj školi imala sam vježbe i druge stvari. Sada je važno odmah započeti. Uzbuđena sam, ne plašim se izazova, ali zanima me kako će sve to izgledati. Ipak, deset godina nisam učila – jadala se Blanka dok se približavala učionici.

A Ivana Brkljačić, koja će upisati drugu godinu, glavna joj je savjetnica.

– Brklja me smirila, kaže da knjiga ne grize. Svaki dan treba pomalo i neće biti problema – objasnila je Blanka.

Osim bitke s visinama, sada će voditi i bitku s knjigama.

– Lakše je preskočiti 205 centimetara nego položiti prvi ispit, ali teže je pripremati se za 205 nego za ispit – rekla je Blanka i završila naš mali intervju na stubama.

U učionici dočekala ju je sva svita sportaša. Uz Brkljačićevu bili su ondje i Igor Štimac, Hrvoje Vejić... Oni su već stari studenti. A Blankini kolege brucoši su jedriličarka Tina Mihelić, tekvondašice Ana i Lucija Zaninović, hajdukovac Dinko Trebotić...

– Ostalo mi je još nekoliko ispita da upišem drugu godinu studija. Obrazovanje koje steknemo ovdje pomoći će nam u daljnjoj karijeri – kazao je Štimac.

Školsku godinu svečano je otvorio predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša. Studentima sportskog menadžmenta poručio je kako jedva čeka da ih vidi na vodećim pozicijama u sportskim klubovima.

– Blanku vidim u HOO-u. A recite mi tko je ne vidi – kazao je Mateša, koji se zadržao u dužem razgovoru s Igorom Štimcem.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije