Općinsko vijeće

Za tromjesečno financiranje 1,935.000 maraka

vjece
Ivan Kaleb
21.12.2011.
u 10:55

Usvojene su odluke o usklađivanju odluka o osnivanju triju osnovnih, dviju srednjih i glazbene škole. Riječ je o izmjenama koje su proizišle iz novog županijskog Zakona o školstvu koji je nedavno usvojen

Ljubuški općinski vijećnici održali su posljednju sjednicu u ovoj godini. Usvojili su odluku o privremenom financiranju Općine za razdoblje siječanj - ožujak 2012. Za to tromjesečno razdoblje predviđen je iznos od 1,935.000 KM, što je razmjerno tromjesečnom utrošku proračunskog novca u prošloj godini. Usvojene su izmjene i dopune postojećega prostornog plana i plan, program i smjernice za izradu novoga.

Javna priznanja

Usvojene su odluke o usklađivanju odluka o osnivanju triju osnovnih, dviju srednjih i glazbene škole. Riječ je o izmjenama koje su proizišle iz novog županijskog Zakona o školstvu koji je nedavno usvojen. Školski odbori će umjesto dosadašnjih sedam, imati pet članova. Po jednoga člana imenovat će županija i općina putem javnog natječaja, dva člana birat će uposlenici u školama i jednog člana roditeljsko vijeće iz reda roditelja učenika škole.
Vijeće je usvojilo odluku kojom je došlo do promjene vezane za dodjelu javnih priznanja, a odnosi se na nagradu za životno djelo. Umjesto dosadašnje jedne, ubuduće će se moći dodijeliti dvije nagrade za životno djelo.
- To je kategorija gdje svake godine bude najviše predloženih. Svih ovih godina povjerenstvo je jednoglasno donosilo odluke, mislim da ima smisla i ovakav prijedlog, dugo godina se nismo ničim zahvaljivali ljudima koji su zadužili ovu sredinu, dobro bi bilo da podržite izmjenu ove odluke - rekao je općinski načelnik Nevenko Barbarić.
Usvojene su izmjene o uvjetima i načinu dodjele građevinskog zemljišta u državnom vlasništvu u mjestu Žuželj u Miletini u blizini Međugorja.

Dodjela zemljišta

- Utvrđivanje cijena je veoma nezahvalno posebice ako uzmemo u obzir blizinu Međugorja. Možda bi i 50 maraka bila mala cijena. Međutim, ako uzmemo mjesto gdje se nalazi, kakva je konfiguracija terena, da je brdovito, nije riješena struja, voda, kanalizacija, možda bi cijena i od 3 marke bila velika - rekao je, uz ostalo, Gojko Grbavac, pomoćnik načelnika za prostorno uređenje i imovinsko-pravne poslove.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?