LJUBIĆ PISAO INZKU

Zaustaviti platformaše u blokadi Vijeća ministara

ljubic
Braco Selimović
19.06.2011.
u 13:28

Božo Ljubić: "Pozivam međunarodnu upravu u zemlji da ne dopusti odugovlačenje budući da se BiH suočava s najtežom političkom i ekonomskom krizom nakon rata"

Zamjenik predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Božo Ljubić, koji je i predsjednik HDZ-a 1990., zatražio je od visokog međunarodnog predstavnika Valentina Inzka da zaustavi opstrukciju uspostave Vijeća ministara BiH optužujući za to stranke okupljene oko SDP-a BiH koje su za novog mandatara predložile Slavu Kukića koji teško može dobiti potporu u državnome Parlamentu.

Ustupak mandataru

Prekjučer je bila najavljena sjednica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, no nije održana jer predsjedatelj Zastupničkog doma Denis Bećirević (SDP) nije želio uputiti pozivnice zastupnicima obrazlažući to ustupkom mandataru Kukiću kojega je većinom glasova potvrdilo Predsjedništvo BiH.

“Bojim se da ovo odugovlačenje oko izjašnjavanja o mandataru ima za cilj potrošiti ‘bonus’ i ‘prisiliti’ međunarodnu zajednicu da intervenira u uspostavljanju vlasti na razini BiH, očekujući da bi ta intervencija mogla ići u korist ovih stranaka koje nisu bile spremne za odlučivanje o prijedlogu Predsjedništva”, naveo je Ljubić u pismu austrijskom diplomatu. Dodao je da je posve jasno kako Kukić ne može osigurati potporu u državnom Parlamentu.

Sudeći po istupima u medijima, za Kukića neće glasovati zastupnici ključnih hrvatskih i srpskih političkih stranaka, dva HDZ-a, Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika te Srpska demokratska stranka (SDS).

Ljubić zato poziva međunarodnu upravu u zemlji da ne dopusti odugovlačenje budući da se BiH suočava s najtežom političkom i ekonomskom krizom nakon rata koju prema njemu ne može riješiti politička grupacija okupljena oko SDP-a.

“Postavlja se pitanje zašto to čini blok stranaka koje se predstavljaju strankama platforme i legitimiraju kao programska koalicija, a onda kada dođe vrijeme da realizira taj program, njihov kandidat za predsjedatelja Vijeća ministara kaže da nema programa”, naveo je Ljubić u pismu.

Ključni prijepor

Osam i pol mjeseci nakon izbora BiH nema Vijeće ministara BiH, a ključni je prijepor tko će predstavljati Hrvate u državnoj vladi. Politički blok koji čine probošnjačke stranke SDP i Stranka demokratske akcije te Hrvatska stranka prava (HSP )BiH i Narodna stranka Radom za boljitak traže da u Vijeću ministara od deset mjesta imaju petero ministara, dok bi dva HDZ-a pripale dvije, a Srbima tri pozicije. Čelnici HDZ-a BiH i HDZ-a 1990., SNSD-a i SDS-a smatraju da legitimni hrvatski predstavnici iz dva HDZ-a trebaju imati predsjedatelja Vijeća ministara i dva resora.

Komentara 7

DU
Deleted user
15:06 19.06.2011.

Kako je lijepo vidjeti \"brigu\" ovih islamista za nas Hrvate! Kukic-Bajramovic i Komsic-Bajramovic odradjuju prljavi posao za koji bi im se predci okrecali u grobovima.

PA
park
16:03 19.06.2011.

Božo prolupo totalno , okreće pilu naopako , al mu neće ništa pomoć . U svakom slučaju očekujem veliki preokret u sljedeći par dan tj. potporu za Slavu Kukića od SDS_a uz prećutno odobravanje Dodika . Kako u onoj poslovicii : I vuk sit i ovce na broju ...., stim da će HDZ ostati višak i kod Srba (prevelik su teret brate bili) , a to su i zaslužili , nisu se uzdali u svoje argumente , već u Dodikove floskule !

DZ
dzalic
14:01 19.06.2011.

Čitam ovu propagandu i sto reci kao da čitam neke srpske novine 91 ma sta 91- 41 nigdje konstrukcije samo destrukcija. Ako zbilja platformasi uzurpiraju volju nas Hrvata a uzurpiraju sto je državotvorna stranka dopustila da se takvo sto desi .Dok platformasi nisu dirali njihove fotelje sve je štimalo Hrvatski puk nitko nizasto nije pitao ali neleži vraže kad su platformasi iskljucili HDZ-ove iz njihovi ugodni fotelja tada\" pocinje\" briga tobožnja za polozajem hrvatskog puka Šesnaest godina ste bili u vlasti bili ste potpisnici Deytona i ovakve matematicke jednostavne jednacine niste mogli skužiti .I neka su vas preveslali platformasi a nam mislim na hrvatski narod od ovoga kako živimo posljednjih 20 god. nemože biti gore možda i mi nekim čudom profitiramo

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?