ODGOVORNOST

Zulfikar bio pod izravnim zapovjedništvom Halilovića

zuka
VL FOTO
21.04.2012.
u 11:53

Veliki broj onih koji su počinili zločine je zaposlen u državnim institucijama i obavlja visoke dužnosti i nitko se još nije zapitao kako je to moguće

Svjedočenje Raseme Handanović Zolje na Sudu BiH u slučaju Trusina, ali i još nekih pojedinaca, otkrilo je istinu o pojedinim zločinima Armije BiH nad Hrvatima tijekom rata. Uzdol, Grabovica i brojni drugi zločini još uvijek nisu procesuirani. Točnije, ljudi koji su počinili te zločine i danas uživaju na slobodi. Čak štoviše, nalaze se na visokim pozicijama u državnim službama i agencijama.

Svjedočenje Muslimovića

Još na početku suđenja za zločine Armije BiH u Trusini svjedočio je general Fikret Muslimović koji je tijekom svoga svjedočenja priznao kako je odred “Zulfikar” bio pod izravnim zapovjedništvom tadašnjeg zapovjednika Armije BiH Sefera Halilovića. Muslimoć je također rekao kako se godinama šutjelo o zločinima Armije BiH nad Hrvatima kako bi se istina o ovim događajima pokušala prikriti, a u slučaju da se pustilo da sve bude spontano, informacije o zločinima bi svakako procurile u javnost. Tijekom suđenja za zločine u Trusini priloženo je niz dokaza u kojima se vidi kako je Zulfikar Ališpago Zuka svakodneno informirao Sefera Halilovića o aktivnostima njegove postrojbe, tako da je nemoguće da Halilović nije znao za zločin u Trusini, kao i za ostale zločine koje je počinio ovaj odred Armije BiH. Unatoč tome, Halilović nikada nije priložio dokaze o ovim zločinima i pomogao da se dozna istina o ubojstvima Hrvata, silovanju žena koje su bile zarobljene i ostalim strahotama koje su doživjeli Hrvati od Armije BiH.

Država kao zaštitnik

Jedan od naših sugovornika ističe kako upravo državne institucije skrivaju istinu o zločinima nad Hrvatima.

- Veliki broj onih koji su počinili zločine je zaposlen u državnim institucijama i obavlja visoke dužnosti. Sjetimo se samo da je Nihad Bojadžić prije uhićenja imao visoku poziciju u Oružanim snagama BiH. I nitko u ovoj državi se još nije zapitao kako je to moguće i tko je kriv što smo došli u stanje gdje država štiti one koji su počinili zločine, bez obzira iz kojeg naroda ti zločinci dolazili, naglašava naš sugovornik. Sigurno je kako će kroz suđenje pripadnicima Armije BiH za zločine nad Hrvatima biti otkriveno niz šokantnih detalja koji su se godinama skrivali od javnosti.

Jedno od takvih je svakako i svjedočenje Raseme Handanović Zolje, koja je otkrila i još nekoliko zločina nad Hrvatima koje je počinio odred “Zulfikar”.

Komentara 1

KR
krtica
19:40 21.04.2012.

Sakrivanje zlocina nad hrvatima bih, presucivanje zlocinacke istine o o tzv. armiji bih, zatajivanje mnogobrojnih silovanja - znakovi su siromasnih muslimanskih dusa, koje svojim djelovanjem i danas sami sebe progone. Rjesenje: razilazak i osnivanje Herceg-Bosne na njezinom ratom oslobodjenom teritoriju.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?