Nogomet

Prijedlozi reformiranja 1. i 2. liga Federacije

Branitelj
19.05.2012.
u 12:55

Sustav natjecanja još uvijek je u formi prijedloga i riječ je za sada samo o idejnim rješenjima

Već neko vrijeme se spominju modeli po kojima bi trebala biti reformirana Premijer liga BiH. Po uzoru na tu inicijativu i na nižim nogometnim instancama pojavili su se prijedlozi reformiranja natjecanja u 1. ligi Federacije BiH i nižim ligama Federacije.

Po prvoj formi prijedloga najviši stupanj nogometnog natjecanja u FBiH bila bi 1. liga FBiH koja bi imala do 16 klubova s promjenom kako bi sada iz tog natjecanja ispadala samo dva kluba, dok sada iz tog natjecanja može ispasti od 3 do 5 klubova. 2. liga Federacije imala bi samo dvije skupine za razliku od sadašnje 4 skupine na toj razini. U skupini sjever našli bi se klubovi iz Orašja, Tuzle, Zenice, Sarajeva i Goražda, dok bi u južnoj skupini igrali klubovi s širih područja Mostara, Širokog Brijega, Livna, Travnika i Bihaća. Prvi sastav u dvije skupine ulazio bi u 1. ligu FBiH. Treći stupanj natjecanja bila bi 3. liga FBiH, odnosno četiri skupine te lige. Skupina Sjever (Orašje, Tuzla), skupina Centar (Zenica, Sarajevo, Goražde), skupina Jug (Mostar, Široki Brijeg, Livno) i skupina Zapad (Travnik i Bihać). Svaka od četiri skupine imala bi do 16 klubova. Prva momčad iz svakog ranga punila bi 2. ligu FBiH. Zadnji stupanj natjecanja bile bi županijske lige. Izvršni odbor NS-a Federacije BiH imao je i drugi prijedlog reorganizacije natjecanja. Prvu ligu FBiH popunjavala bi samo dva kluba, koja bi se dobila razigravanjem prvaka u 2. ligama FBiH. S novim sustavom natjecanja želi se na još jednu višu razinu dići 1. liga FBiH, kao i uvesti red u niže federalne lige.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije