IVAN DODIG

Prošle sezone bljesnuo je u Australiji, sada želi biti još bolji

\'27.07.2010., Umag - Teniski turnir Croatia Open, Medjunarodno prvenstvo Hrvatske u tenisu. Ivan Dodig (HRV). Photo: Slavko Midzor/PIXSELL\'
Slavko Midzor/PIXSELL
14.01.2011.
u 10:00

Dosta toga zavisi i od ždrijeba u prvom kolu, a ja se želim koncentrirati da odigram svoj najbolji tenis. Nemam pritiska, govori nam 82. tenisač na svjetskoj ljestvici

Ivan Dodig priprema se za prvi Grand Slam sezone koji u ponedjeljak počinje u Melbouorneu. Prošle sezone bljesnuo je upravo na Australian Openu. Ove godine dobro je krenuo već u Chennaiju, ali u drugom kolu prvi nositelj i šesti igrač svijeta Tomas Berdych.

Odlično otvaranje

- Zadovoljan sam turnirom i mislim da sam ga odigrao solidno. Naravno, to je tek prvi turnir i ima jako puno stvari koje mogu popraviti. U drugom kolu sam odigrao dobar meč, iako sam imao osjećaj da mogu i puno bolje, ali Berdych je odigrao na jako visokoj razini. Bio je bolji i zasluženo dobio. U prvom kolu sam se snašao bolje od Daniela i iskoristio svoje prilike. Prvi meč sezone uvijek je najteži i teško se oslanjati samo na igru, prije bih rekao da sam bio puno mirniji od njega. Nakon Chennaija sam napravio renking karijere što mi je jako drago, (sada je 82. tenisač svijeta op. a.) i sa zadovoljstvom čekam svaki novi turnir, informirao nas je Dodig iz Melbournea o svom početku sezone, a većinu tih turnir će igrat će bez kvalifikacija.

- To je jedan puno drugačiji osjećaj koji igraču daje više samopouzdanja i naravno zadovoljstvo da su tri kvalifikacijska meča iz vas, govori Dodig. Svi se nadaju kako će takva situacija i potrajati.

- Imam svoj cilj za ovu sezonu koliko želim napraviti bodova i na to sam koncentriran, govori Dodig, koji će prve bodove braniti već u Australiji.

- Prošle sezone u Australiji sam napravio svoj najbolji rezultat. Nadam se da će ove godine biti još bolje. Ne opterećujem se branjenjem bodova, govori Dodig, od kojega su ove godine i puno veća očekivanja nego prošle.

- Nemam posebnih očekivanja od Australian Opena. Tek je drugi turnir sezone. Nitko još ne zna u kakvoj je tko formi. Početak je za sve zbog toga upitan. Dosta toga zavisi i od ždrijeba u prvom kolu, a ja se želim koncentrirati da odigram svoj najbolji tenis, govori Dodig, čiji je najbolji tenis puno bolji od sadašnjeg renkinga i sigurno je dobar za ulazak među pedeset najboljih. Sad zasad. Kao svoj cilj na kraju prošle sezone postavio je ostanak u Top 100. Ima li i više pritiska?

Nadam se ostvarenju cilja

- Pritiska nema. Svaki turnir želim odigrati što bolje. Negdje će ići bolje, negdje lošije. Nadam se da ću na kraju kada se sve zbroji dostići svoj cilj, priča nam Dodig, a u postizanju tog cilja neće biti sam kao ranijih godina, kada je samo ponekad brat s njim putovao na turnir. Treneri rijetko. Napokon su shvatili njegovu perspektivu. Napokon im je i on mogao postaviti uvjet.

- Želim trenera, bio je jasan. I dobio ga je.

- Ovdje sam s trenerom. Kao štio sam vam i govorio ranije cilj mi je bio osigurati trenera koji će me pratiti na skoro svakom turniru. To sam i realizirao. Nadam se da će mi pomoći u tome, kazao je Dodig koji osim trenera ima i Marina Čilića. I Marin ima njega.

- Naravno da je lakše. Uvijek je lijepo družiti se i igrati iste turnire s prijateljima iz svoje države, a još je veće zadovoljstvo s Marinom, jer smo iz istog mjesta, a i dobri smo prijatelji i potpora jedan drugome, govori Dodig o svjetskom fenomenu dvojici Međugoraca u Top 100, od kojih su i očekivanja njihovog Međugorja i Hercegovine velika.

- Možemo im obećati da ćemo dati sve od sebe na svakom turniru i usrećivati ih dobrim rezultatima, te da će biti razloga za veselje i ove godine, zaključio je Dodig.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije